Blomstrende vår

Blomstrende vår

søndag 9. mars 2014

Litt grammatiske tanker på en søndagskveld...

Jeg vet ikke med deg, men det er noe som jeg synes begynner å bli en skikkelig farsott, og altfor mye misbrukt, så er det symboler.
Plutselig så kan liksom ikke folk skrive (enten på Facebook eller i meldinger); "Skal på fjelltur med vennegjengen. Gleder meg :) " Nå må de utbroderes i det vide og det brede.. "Skal på fjelltur med vennegjengen. Ski. Snøkrystall. Pølser. Solbriller. Kopp med kakao. Bål. Stjernehimmel. Vinglass. Ølflaske. Gleder meg. Smilefjes med stor munn. Smilefjes med hjerteøyne. Hjerte. Hjerte. Tommel opp."  Før turen har startet, så har man allerede sagt hva den skal inneholde. Blir det da spennende å høre om en tur, som en egentlig vet alt om?!

Jeg har bodd med et spansk par. De brukte, uten egentlig å tenke seg om, tegn som talestøtte. Snakket de om en jeger som var på harejakt, så viste de tegn for både hare, jeger og skyte, selvom vi skjønte hva de snakket om uten at de trengte å bruke alle disse tegnene.
Har vi blitt helt prega over hvordan de prater rundt Middelhavet, eller klarer vi ikke å uttrykke oss uten alle disse tegnene?! Skjønner at det kan være litt morsomt, men MÅ man liksom gjøre det ca hele tiden?!

En annen ting er også alle disse utropstegnene. I mine øyne (og ører) så betyr liksom ett utropstegn at en hever stemmen, to at en roper og tre at en skriker. Fire må jo da være at en står på verandaen og hyler alt en klarer. Hva gjør da de som må uttrykke seg med å bruke ti femten utropstegn? Skriker verre enn en flyalarm?
Og om ikke utropstegn var ille. Hva med alle disse punktumene? Du trenger ikke skrive linje på linje med masse prikker, vi skjønte det etter de tre første. Ett er et punktum finale, to kan være en skrivefeil, men tre er en liten pustepause til ettertanke...

Tenker ikke at de det gjelder kommer til å endre måten de skriver på, men kanskje de tenker seg om en ekstra gang før de setter det sekstende punktumene eller det sjette hjertet på rad.

God natt og sov godt!

For all you dear English speaking readers, the next paragraph might have some misspellings, but I think it will be better than Google that give you the "right" words, put it in a box and toss it in to a sentence, that many times makes no sence.
I don't know how it is in England, but here in Norway some people can't send a message without putting either an extreme amount of exclemationmarks, dots or symbols for everything. I mean are they really sitting in front of there computers and screaming while they make so many bodymovements that the cups fly around the room?! Seriouslly?!
How about we all tune down on Facebook and rater get more open face to face?!

2 kommentarer:

  1. har gått å tenkt akkurat på da samma eg og:)

    SvarSlett
  2. Hei .. He no måtte eg le ! Jeg har ikke Facebook syns heile greia er sånn skryte plass om veldig uinteressange ting ! Virker nesten som om folk går på fjellet for å få lagt det ut med bilde osv ... Nei takk , ønsker ikke være del av det får en ekkel følelse av heile greia ! Ha ein fin dag :)

    SvarSlett