Blomstrende vår

Blomstrende vår

onsdag 12. februar 2014

Lettvint bakst!

I dag har Gull vært hjemme og vi har baket litt. Ikke kanel-i-svingane, ikke bløtkake eller en kake formet som et sjørøverskip. Men noe så sunt, godt og superenkelt at jeg nesten følte meg litt som en supermamma :)

Først lagde vi knekkebrød. En pose fra Møllerens som vi blandet med litt olje og vann. Smørja klinte vi utover et bakebrett, før vi strødde på forskjellige frø. 
Mens knekkebrødene stekte lagde vi rundstykker, og det var så lett at en egentlig kan slenge det i sammen på en vanlig tirsdagsmorgen eller til en koselig kvelds. 

Man tar 4 dl havregryn, 2 dl grovt hvetemel og 2 ts bakepulver, blander det sammen med en stor pakke mager Cottage cheese og 100 gr smeltet smør. Så er det bare å lage 10-12 baller (ala sånn når en lager kjøttboller), sette de på et bakebrett og steke de på 200 grader i ca 20 minutter.

Etter en til særs spesiell runde med Mexican train, som sluttet med fellessang av "Nede på stasjonen", så var det tid for formiddagsmat.

Deilig med ferske rundstykker og knekkebrød, alt hjemmebakt:) Men syltetøy og brunost passet bedre til den varme sjokoladen, enn saltkornene på knekkebrødet..

Dette kommer vi til å bake en gang til :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar