Blomstrende vår

Blomstrende vår

torsdag 6. februar 2014

I våre baderomsskaper.

Fikk den store ånden over meg og ryddet litt i skuffer og skap på badet. Kastet kremer og oljer kjøpt tidlig på 2000-tallet, ting som vi ikke lenger har bruk for og flasker med en pitteliten slant i bunn..
Begynte å lese innholdsfortegnelsen og ved første øyekast så det slik ut..
Jeg tok nok litt hardt i min søken etter produkter med parabener, så ved nærmere ettersyn så ble utvalget slik:
Davidoff sin dusjgele, Lacoste sin dusjsåpe og Babor krem er alle flotte dyre produkter for menn, så jeg synes det er litt skammelig at foreksempel Lacoste sin hadde seks-sju forskjellige parabener. Body Shop tester ikke på dyr og Lush lukter fantastisk langt ned i gata, men dessverre masse parabener, akkurat som den superdigge L-kremen. Oriflame sin leppepomade, såper og kremer fra Dove og Nivea kremer er alle lett tilgjengelige i de fleste matbutikker, men dessverre så får du med mer enn du kanskje ønsker.. 

Parabener er noen ufyselige greier som lar produktene vare lenger, men kan være kreftfremkallende og hormonforstyrrende. 
Derfor vil jeg si at 50% av produktene i "støtt rosa sløyfe aksjonen"-posen passet skikkelig dårlig!

Vi har ikke så mange forskjellige produkter, men prøver å holde oss til noen faste som fungerer. 
Da er det jo deilig å se at disse merkene/produktene ikke hadde parabener og det beste er jo når de er såpass opplyste ovenfor sine kjøpere at de har skrevet "Sans paraben" på forsiden, så trenger man ikke lure.

Vil oppfordre alle til å sjekke hva som egentlig står i skapene dine. (Tar ca 10 min og kan lett kombineres med å pusse tenna på kvelden..)
Kanskje kaster du ut alt som inneholder parabener, velger å ikke smøre barna dine inn med noe som kanskje ikke er godt for de, eller velger å lese innholdsfortegnelsen en ekstra gang før du handler kroppspleieprodukter neste gang.

Og bare så du vet det, selvom Nivea sin solkrem er lett tilgjengelig i alle matbutikker, så burde du ta deg tid til å handle barnesolkremen på apoteket. Husk alltid å spørre om produkter inneholder parabener, de som selger bør bli klar over hva de faktisk selger og vi som forbrukere kan selvsagt stille krav! 

Det er jo ikke lenge siden kjeks og melpakker ble merket med "Palmeolje-fri" og det var jo ikke først og fremt produsentene som ønsket det, men pga press fra forbrukerne.

Sammen er vi sterkere!

1 kommentar:

  1. Liker engasjementet ditt, Dagrun!
    Er selv blitt overrasket og skremt (!) over hva produsentene putter i produkter jeg tror er bra for huden.
    Ønsker deg gode dager!!

    Hilsen Monica

    SvarSlett