For et par uker siden var jeg på biblioteket og der kom jeg over noen fantastisk nydelige julebøker fra Bo Bedre. En nytelse å bla igjennom bøkene og kjenne at hjernen bobler over av alt det vakre som jeg får lyst til å lage. Bakerst i boken er det et eget kapitel med sjokolade og slikkerier og hver gang jeg har kikket på disse sidene har jeg fått vann i munnen. Vi snakker bringebærtrøfler, knallgrønne pistasjkuler, kastanjesjokolade, karameller med tranebær og pistasjnøtter, og den jeg bare måtte prøve; chilitrøfler!
Så etter å ha handla inn de nødvendige ingrediensene, ble det i går kveld fullt fokus på sjokoladelaging:) Trøfler er veldig enkelt å lage så jeg fikk tid til masse annet innimellom og slengte meg også på å gjenskape min favoritt sjokolade, mørk sjokolade med svart pepper. Dette er en lekkerbisk som jeg oppdaget når vi bodde på Notodden, og det var kun Ica som forhandlet den. Nå finner jeg den ikke noe sted, så da bestemte jeg meg for å lage min egen. Smeltet mørk sjokolade, tilsatte morter-knust pepper, klinte det utover en plate, satte det kaldt og nå etter at den er knekt opp er det bare til å nyyyyte:)
Mørke chilitrøfler
2,5 dl med kremfløte
2 små tørka chilier
300 gr mørk sjokolade
75 gr usaltet smør
Kok opp fløten med chilien, la fløten trekke (ikke på varm plate) i en time med chilien oppi. Skrap ut frø fra den oppsvulmede chilien og hakk opp fruktkjøttet. Fløten varmes opp og sjokolade, chili og smør smeltes til en glatt røre. Så er det bare å avkjøle den i kjøleskapet før kuler trilles i kakaopulver. Nam!
Jeg modifiserte selvsagt denne oppskriften slik at den passer litt bedre til meg og mitt formål (Blir det altfor mørkt, blir det ikke godt etter min gane, så jeg hadde både oppi lys og vanlig mørk kokesjokolade) og trøfler holder ikke til evig tid, så siden dette bare var en juleprøve, tok jeg en halv porsjon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar