En god del salt.
Ett beger naturell yogurt.
To fedd med hvitløk.
Litt salt og pepper helt til slutt.
Brødet er egentlig bare en pizzadeig (vann, olje, sukker, gjær, salt, pepper og mel) som har hevet godt opp. Før så har jeg alltid stått og klappet til hver enkelt liten leiv med deig, men igår gadd jeg ikke det og fant fremtidens måte. Kjevlet ut deigen i en supertynn (3mm?!) kake og så bare skjærte jeg den opp i passe biter. Stekepanna ble varmet med en god del olje (det går ganske så mye olje til den stekingen her og en må stadig etterfylle og ikke risikere å tørrsteike den varme panna. Tror jeg bruker typp 1 dl med olje, men er du flink å får dryppet av brødene så blir det sikkert ikke så mye. Det viktige er at du må ha rikelig med olje i hus.) og så ble den første brødleiven lagt oppi, vil heve raskt og godt, før man steker den på den andre siden. Stek en side av brødet, før du legger oppi neste. Slik vil du alltid ha kontroll over brødene og ikke brenne de. De ferdigstekte brødene legges på papir før de servers lunkne sammen med kald tzatziki og gjerne deilig krydret svinekjøtt.
Velbekomne!
Vi skal spise og se filmen "One day":) Ganske gøy å se filmen, bare en dag etter at jeg ble ferdig med boka:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar